Onderwijscie

De onderwijscie is een commissie die het belangrijk vindt om de leden van Gyrinus onderwijs gerichte activiteiten aan te bieden. Sinds 2007 is deze commissie actief en de laatste jaren hebben we onze activiteiten een goede plek weten te geven tussen alle andere activiteiten van Gyrinus. Mis jij iets in je studie? In de Onderwijscie heb je de kans om er zelf voor te zorgen dat een onderwerp alsnog aan bod komt op een leuke en informelere manier!

Keverlezingen

Ten eerste organiseren wij onze meest geroemde lezingen, omgedoopt tot ‘Keverlezingen’ door hoogleraar Dierecologie Nico van Straalen himself. Iedere keverlezing zal een andere spreker aan bod komen. Deze lezingen kunnen zowel onze kennis verbreden als verdiepen, omdat de onderwerpen zeer divers zijn. Denk aan lezingen over ‘De grens tussen creativiteit en waanzin’ en de basis daarvan in ons brein, maar ook zeer omstreden thema’s zoals slakkenseks worden door onze sprekers niet ontweken. Kortom, wil jij dus graag meer weten op biomedisch, of biologisch gebied, of zelfs iets daarbuiten? Bezoek een van onze keverlezingen!

Bedrijfsbezoeken

Ook organiseert de Onderwijscie sinds vorig jaar bedrijfsbezoeken. We zijn op bezoek geweest bij Sanquin, de bloedbank, en Enza Zaden. Dit waren grote successen omdat studenten niet alleen willen leren maar ook benieuwd zijn naar waar zij laten terecht kunnen komen. We organiseren de bedrijfsbezoeken voor zowel onze biomedische leden als biologen. Dus ben jij erg benieuwd naar het reilen en zeilen van Nederlands grootste bedrijven? Kom dan zeker een keer mee.

Bij de onderwijscie

Vind jij onze activiteiten erg leuk en wil jij je graag voor Gyrinus inzetten? Heb jij goede ideeën voor een nieuwe lezing of een bedrijvenbezoek? Wordt dan lid van de Onderwijscie! Tijdens de eerstejaarsweken, aan het begin van het collegejaar kun je jezelf opgeven.

Contact: *protected email*

onderwijscie-foto