Untitled

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Keverlezing: Dick Swaab – Criminaliteit en het Brein

September 13, 2017 @ 16:00 - 17:00

Het studiejaar is weer begonnen en de collegezalen zijn weer geopend en dus zit er weer een Keverlezing aan te komen! Dit keer is het niemand minder dan hoogleraar neurobiologie Dick Swaab die, om en nabij, een uur lang ons tot op het puntje van onze stoelen zal laten zitten. 13 september zal hij gaan vertellen over “hersenen en criminaliteit”. 

Hersenonderzoek beperkt zich niet alleen tot hoe de hersenen werken, maar gaat ook o.a. door tot in de rechtszaal. Waar vroeger vooral naar sociale factoren werd gekeken bij criminaliteit, blijkt nu dat ook genetische en vroege hersenontwikkelingsfactoren criminaliteit tot uiting kan brengen. Van de gevangenen is er een hoog percentage psychiatrische patiënt. Pleegde een verdachte, gevangene werkelijk zijn criminele actie of is het toe te schrijven aan genetische en vroege hersenontwikkelingsfactoren? Moet een rechter hier rekening mee houden?

Dit zijn vragen waar Dick Swaab jou over kan vertellen en diverse invalshoeken van laat zien? Nu al benieuwd ga dan naar:https://www.youtube.com/watch?v=YH4kSWoydkg 

Woensdag 13 september
16:00 – 17:00
WN-D107

Details

Date:
September 13, 2017
Time:
16:00 - 17:00
Event Category: