Boekverkoop

Als lid van Gyrinus natans kan je op drie manieren boeken met korting aanschaffen, namelijk via de Live Boekverkoop, de VU Boekhandel en de Internetboekverkoop . De Engelstalige boeken worden met ±15% korting op de winkelprijs verkocht. Voor Nederlandstalige studieboeken gelden andere regels. Deze prijzen zijn namelijk wettelijk vastgelegd en studieverenigingen mogen maximaal 5% korting geven. Deze korting geldt alleen voor leden, en bij gelijktijdige aanschaf van twee of meer verschillende Nederlandstalige studieboeken.

Hieronder staan de verschillende manieren van boeken kopen verder uitgelegd.

Live Boekverkoop

Drie keer per jaar is er een Live Boekverkoop, aan het begin van periode 1, 3 en 5. Tijdens de Live Boekverkopen worden de boeken verkocht voor de cursussen tot aan de volgende boekverkoop.  Je kunt er ook gemakkelijk lid worden als je dat nog niet bent en een labjas aanschaffen. Houd Facebook en de website in de gaten voor de precieze data.

VU Boekhandel

Ook bij de VU Boekhandel in het hoofdgebouw kan je de studieboeken met korting kopen. Hiervoor heb je een Gyrinus sticker nodig op je VU studentenpas. Deze sticker kan je ophalen bij het Gyrinus bestuur in P-020. De sticker is alleen voor dit studiejaar geldig. De studieboeken zijn op de onderste verdieping van de VU Boekhandel te vinden. Wanneer het niet lukt een bepaald boek te vinden, kan je altijd om hulp vragen bij een van de medewerkers van de VU Boekhandel.

Internetboekverkoop

Als lid kan je ook online je boeken met korting bestellen. Om de boeken online te bestellen klik dan hier. Maak een VU boekhandel account aan en vink aan dat je lid bent Gyrinus (zo krijg je ook de Gyrinus korting). Als je nog geen lid bent van Gyrinus, maar wel je boeken met korting wilt, dan kun je hier aangeven dat je lid wilt worden en zullen wij je een mail sturen met daarin de stappen om lid te worden.
De boeken worden betaald via Ideal en de volgende dag bij je thuis bezorgt. Het bestellen van de boeken gaat via de boekhandel, mocht je problemen hebben met je bestelling is het verstandig om contact op te nemen met de boekhandel, omdat zij hier verder over gaan. Natuurlijk kun je met vragen ook naar het bestuur komen, maar de daadwerkelijke levering gaat via de boekhandel.

2e Hands Boeken Kopen

Ben je meer geïnteresseerd in het kopen van 2e hands studie boeken?

Bezoek dan de Gyrinus natans VU Boekhandel web store (http://gyrinus.vuboekhandel.nl). Log hier in met je VU boekhandel account (of maak er één aan) en vink aan dat je lid bent van Gyrinus. Ga vervolgens naar de ‘tweedehands’ boekverkoop pagina. Vervolgens loopt het proces vrijwel hetzelfde als het normaal bestellen van studieboeken online (Selecteer opleiding > Selecteer cursus > Selecteer het boek, door ‘gebruikt boek’ aan te vinken > En bestel). Na dit gedaan te hebben ontvang je bericht met instructies over wanneer je het boek kan ophalen bij de VU Boekhandel (dit is meestal in 3 werkdagen).

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met ons (ln.su1720979283niryg1720979283@ofni1720979283) of de VU Boekhandel (ln.le1720979283dnahk1720979283eobuv1720979283@ofni1720979283).

2e Hands Boeken Verkopen

 1. Klik op deze link
 2. Voer je boeken in (door middel van de ISBN 13 nummers, deze zijn meestal te vinden op de eerste pagina van je boeken) en druk op ‘verder’. Je kunt alleen boeken aanbieden die verplichte studieboeken zijn
  2e hands boeken 2
 3. Kies de status van je boek, Je krijgt een betere prijs als het boek er beter uitziet, kies een van de volgende opties:
  • Gebruikt boek: Een gebruikt boek is niet meer in nieuwstaat. Het is netjes gebruikt om uit te studeren en er staan GEEN aantekeningen of markeringen in. Ook heeft een gebruikt boek GEEN grote beschadigingen.
  • Intensief gebruikt boek: Een intensief gebruikt boek is duidelijk gebruikt om uit te studeren. Er kunnen aantekeningen of markeringen in staan en er kunnen lichte beschadigingen zichtbaar zijn.
 4. En vul de overige gegevens in (Email, Achternaam, Voornaam en Mobiel nummer).
 5. Ga verder met:
  • Druk op ‘verder’ om nog een boek in te voeren (je gaat terug naar stap 3)
  • Druk op ‘verzenden’ als je klaar ben met het invoeren van je boek(en)
 6. Als het boek verkocht is ontvang je een bericht.
 7. Kom, met dit bericht en je boek(en), binnen drie werkdagen naar de VU Boekhandel.
 8. Op dit bericht staat van welke vereniging je bent.
 9. Je levert je boek af en ontvangt van de VU Boekhandel direct je geld.
 10. Als het boek na een lange periode nog niet verkocht is ontvang je bericht of je het nog wilt blijven aanbieden. We hopen natuurlijk dat dit niet gebeurd.

Als vereniging hopen we dat je je gebruikte boeken wilt aanbieden.