De Tegenstelling

De Tegenstelling is dé plek om studenten en medewerkers van de faculteit beter te leren kennen. Iedere woensdag en vrijdag  is hier vanaf 17.00 uur de mogelijkheid om met collega’s en medestudenten te komen borrelen. De Tegenstelling is te vinden in het W&N gebouw in ruimte D-103 (voor collegezaal D-107).

Het Alcoholaat is de commissie die De Tegenstelling draaiende houdt. Zij verzorgen de speciaalborrels op woensdag en daarnaast alle vrijdagborrels. De overige woensdagborrels worden getapt door andere commissies van Gyrinus natans of een vakgroep van de faculteit. Ook wordt er soms een borrel getapt door een naaste studievereniging of de facultaire Studentenraad. De tapcrew zorgt er ook voor dat er op woensdag voor slechts €2,50 een heerlijke maaltijd op tafel komt.

Drankprijzen in De Tegenstelling:

  • Budels Bier van de tap: € 1,10
  • Speciaal bier op fles: van € 1,50 tot € 1,80
  • Fris: € 0,50
  • Wijn: € 1,20

De Tegenstelling, de ‘thuisbasis’ van het Alcoholaat, heeft een zeer rijke geschiedenis. Deze gaat terug naar tot de tijd dat de Tegenstelling nog de Stelling was. Meer hierover is te lezen onder het kopje ‘Geschiedenis’.

Naast de normale borrels op woensdag en vrijdag is het ook mogelijk om een borrel aan te vragen bij het Alcoholaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een buluitreiking, een afscheid of een promotie. Om een borrel aan te vragen kan online het borrelformulier worden ingevuld.