Actcie

Actcie

In 2014 is de Actcie opgericht door Lieke Kuiper met het idee om een commissie op te zetten die zich in zou zetten voor de maatschappij. Wij organiseren en promoten allerlei verschillende activiteiten waarin vrijwilligerswerk centraal staat. Onze ‘signature’ activiteit is Koken voor Daklozen. Maandelijks koken we in een kleine groep van vijf mensen voor 45 tot 50 dak- en thuislozen van Amsterdam op de Marnixstraat bij het Stoelenproject. Het is altijd een groot feest om daar te koken door de betrokken vrijwilligers. Je werkt de hele middag keihard om het avondeten stipt om zes uur op tafel te zetten. Na afloop krijgen we vaak applaus voor onze inzet. Dat geeft veel waardering voor het werk wat we doen. Deze activiteit hebben we vanaf het begin met de Actcie gedaan en wordt elk jaar succesvoller. Daarnaast organiseerden we ook een Meet&Eat met vluchtelingen, helpen bij de Retinoblastoom Patiëntendag in Kinderstad, en we hebben nog meer activiteiten op de planning staan. Bijvoorbeeld, de Meet&Eat met vluchtelingen wordt veranderd in een Meet&Greet zodat we meer mensen aan kunnen trekken en meenemen. We werken hard met andere instanties om onze activiteiten groter te maken, zodat er meer studenten de mogelijkheid hebben om een keer vrijwilligerswerk te doen.

In de loop der jaren is de Actcie gegroeid naar een volwaardige commissie. In het begin was het een groepje vrienden die het belangrijk en leuk vonden om meer vrijwilligerswerk te doen. Mensen die vrijwilligerswerk willen doen, lopen vaak tegen het probleem aan: in je eentje kan je niet zoveel werk verrichten. Zoals vaak wordt gezegd, vele handen maken licht werk. Daarnaast is werken in een groep veel gezelliger! Nu in het schooljaar 2017/2018 zijn we een commissie met acht leden in totaal.

Wat maakt de Actcie nou de Actcie? Het belangrijkste van onze leden is dat ze veel over hebben voor de maatschappij en dat ze ook het belang inzien om hun steentje daaraan bij te dragen. De commissie is altijd een gezellige groep die veel ideeën heeft om het vrijwilligerswerk groot te maken in Gyrinus. We steken met zijn allen allemaal veel tijd, energie en liefde in onze activiteiten, zodat ze succesvol worden en voor herhaling vatbaar zijn.

Doordat Gyrinus in de afgelopen jaren is gegroeid, merken we dat de interesse in de Actcie meegroeit. Het doel van onze commissie is dan ook meer Gyrinus leden enthousiast maken voor het vrijwilligerswerk. Wij hopen dan ook dat de groei in interesse en enthousiasme voor vrijwilligerswerk doorzet, zodat de Actcie zolang mogelijk mag blijven bestaan!

We zijn te bereiken via ln.su1716946804niryg1716946804@eict1716946804ca1716946804!