ITcie

De ITcie, die voluit de Informatie-technische commissie zou heten, onderhoudt de digitale faciliteiten en website van onze mooie vereniging. De commissie is zeven jaar jong maar speelt toch al een belangrijke rol binnen Gyrinus. De leden van de ITcie hebben verstand van computers en bijbehorende zaken en/of een wens hier meer verstand van te krijgen, en voor ieder digitaal probleem weten wij wel een oplossing te vinden! Via de ITcie kan iedere activiteit waarvoor men zich kan inschrijven een inschrijfformulier op de website krijgen met mooie bondige Gyrinus-link erbij. De website zelf is een belangrijk aspect in het aangezicht van Gyrinus voor de buitenwereld en wordt samen met de Commissaris Activiteiten door ons up to date gehouden. Ook jezelf terugzien op de overbelichte foto’s van de borrel laatst wordt mede door ons mogelijk gemaakt. Een andere belangrijke faciliteit onder onze hoede is de GyriNAS, het netwerkgebonden opslagmedium voor bestanden van de commissies. De meeste commissies hebben er nog veel bestanden van voorgaande jaren op staan, die bij het opstellen van witboeken of het voorbereiden van een activiteit van vitaal belang kunnen zijn! Naast de functie als archief maakt de NAS documenten ten allen tijden via internet toegankelijk voor de commissies. De subcommissie die zich over de GyriNAS ontfermt is tot ieders genoegen heel appetijtelijk NAScie genoemd, en heeft nog flink wat ambitieuze plannen in petto.

Van een goed functionerende ITcie zou een ander actief lid weinig merken, aangezien we grotendeels achter de schermen werken of wanneer er een probleem of verzoek is. Maar de commissie houdt nog meer in dan alleen technische ondersteuning, zo wordt de Game Night van Gyrinus ook door de ITcie georganiseerd! Op deze activiteit sluiten de leden hun consoles en spelcomputers aan in een lokaaltje op de VU om gezellig met z’n allen een game-toernooi te houden. Het brede aanbod aan videospellen heeft voor elk wat wils, maar de klassiekers Mario Kart, FIFA en Super Smash Bros. blijven toch in trek. Door praktische beperkingen is het ‘Night’-deel van de naam wat minder relevant, maar een ‘Game Evening’ klinkt toch net wat anders…

Hoe logisch computers ook kunnen zijn, er komt altijd wel een keer een onverwachte fout boven drijven waar je dan mee moet kunnen omgaan. Dit vereist natuurlijk enige kennis van het systeem of programma, en deze kennis moet op een gegeven moment ook weer naar nieuwe leden overgebracht worden via een witboek of door simpelweg dingen te proberen totdat het weer werkt; het laatste is toch meestal het geval. Een grote groep leden die zich de afgelopen jaren bij de ITcie aangesloten had heeft toch recent afscheid moeten nemen, wat het savoir-faire binnen de commissie niet bepaald ten goede kwam… Ondanks dit afscheid is de nieuwe lichting er toch in geslaagd zichzelf weer bekwaam te maken met de digitale infrastructuur. Zoals de meeste processen in de natuur, heeft de levenscyclus van de ITcie heeft zich toch weer weten te sluiten!