Alcoholaat

Het Alcoholaat is de grootste commissie van Gyrinus natans. Deze commissie zorgt ervoor dat de borrels van de vereniging altijd een succes zijn.

Wat doet het Alcoholaat precies?

Het Alcoholaat verzorgt de speciaalborrels op woensdag/vrijdag en daarnaast alle vrijdagborrels in De Tegenstelling (D-103), onze eigen borrelruimte midden in de VU. De borrels beginnen om 17:00 en gaan door tot 22:00 uur. Naast deze wekelijkse borrels verzorgt het Alcoholaat ook borrels op aanvraag. Dit zijn bijvoorbeeld afscheids-, bul- of promotieborrels. Dit kan in de Tegenstelling, maar ook op locatie (er is immers een rijdende bar!). Studenten en medewerkers van de faculteit kunnen zelf gemakkelijk een borrel aanvragen bij het Alcoholaat via het borrelformulier.

Speciaal borrels

Naast de gewone wekelijkse borrels verzorgt het Alcoholaat ook speciaalborrels met een thema. Enkele succesvolle voorbeelden hiervan zijn de Mexicaanse borrel, Sovjetborrel, Bockbierborrel, Karaokeborrel en nog vele anderen. Deze borrels zijn altijd een groot succes en mag je zeker niet missen! Naast deze speciaalborrels organiseert het Alcoholaat ook de jaarlijks terugkerende Mosselmaaltijd. Ook dat is altijd een groot succes, waar ook altijd veel oud-leden terugkomen. Behalve zelf borrels organiseren, tapt het Alcoholaat ook bij activiteiten van de vereniging. Voorbeelden zijn het muziekfestival ‘Pure Music’ en de Buitenborrel.

Wat doe jij bij het Alcoholaat?

Als lid van het Alcoholaat tap je ongeveer één keer in de twee maanden samen met een ander Alcoholaatslid de borrel op vrijdag. Ook help je een aantal keer per jaar met het sjouwen van de binnengekomen drank en het opbouwen van De Tegenstelling voor de woensdagborrel. Ook zal je een paar keer worden ingedeeld als nuchterdienst. Naast het tappen op onze eigen borrels tap je ook een uurtje op de speciale Alcoholaatsborrels (zoals de Bockbierborrel). Op die speciaalborrels wordt ook het eten verzorgt door het Alcoholaat. Uiteraard moet er ook opgeruimd worden na het tappen. Naast borrelen vergadert het Alcoholaat ook nog eens twee keer per maand.

Wie zitten er in het Alcoholaat?

IMG_7794

V.L.N.R. Tom, Niels, Marjolein, Merel, Malu, Wouter, Simone, Luuk, Karlien, Robin, Ivar, Emma, Michiel, Jasper, Sam, Jordy, Dominique, Renate Nadia, Floor, Albert, Stan, Jari

Het Alcoholaat bestaat uit 24 leden (evenveel als er biertjes in een kratje passen) van Gyrinus natans uit verschillende jaarlagen en van verschillende studies van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen. Ieder jaar kunnen leden zich aanmelden om bij het Alcoholaat te komen. Een keer per jaar gaan we met alle Alcoholaatsleden naar Budel om een kijkje te nemen in de brouwerij van Budels, het bier dat al jaren geschonken wordt in De Tegenstelling.

Waarom wil jij bij het Alcoholaat?

• Je houdt van werken achter de bar!
  • Je bent verantwoordelijk en levert goed werk!
  • Je bent sociaal ingesteld!
  • Je bent beschikbaar om te tappen op de vrijdagborrels!
  • Je wilt deel uitmaken van een hechte groep!
  • Je wilt als eerste de roddels van de bio-faculteit horen!

Hoe kom je bij het Alcoholaat?

Ieder jaar is het mogelijk om in de eerste week van het nieuwe collegejaar je op te geven voor het Alcoholaat. Hierna zal je worden uitgenodigd voor een sollicitatie en kom je gezellig proeftappen (als je dit nog niet kan, leren we het je). De laatste mogelijkheid om je op te geven is op de Eerstejaarsbarbecue in september.

Contact: *protected email*